Yoghurtlimpa i form.

Jag gillar snabba yoghurtbröd. Det går variera friskt efter smak och är väldigt enkelt. Dessutom håller det sig färskt flera dagar.

Dagens bröd.

4,5 dl laktosfri yoghurt alt filmjölk
0,5 dl russin
0,5 dl grovhackad sötmandel
1 dl grovhackade torkade fikon
1 dl sirap
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl av något slag
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Rör ihop de 5 översta ingredienserna. Blanda samman alla torra ingredienser och rör ihop till en smet. Placera ett bakplåtspapper i en avlång brödform. Fyll på med smeten. Strö över lite havregryn och grädda i nedre delen av ugnen ca 45- 50 min. 200 grader. Ev får ni täcka över limpan mot slutet av gräddningstiden men det beror på hur bränd yta man vill ha.

Låt svalna lite före ni skivar upp. Passar fint ihop med Bregott och cheddarost.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s