Soppa och knäckebröd.

Har lagat soppa ett par dagar var vecka senaste tiden. Igår testade jag ett nytt recept.

Thaisoppa.

1 burk kokosmjölk
1 msk honung
1-2 msk fisksås (testa hur salt ni vill ha)
1 tsk sambal olek (var försiktig, ta mindre om du inte gillar starkt)
2 tsk hackad färsk ingefära
1 fiskbuljongtärning upplöst i 2,5 dl vatten
2 morötter, tärnade
1 palsternacka
broccoli
1 laxfilé
1 torkfilé
vitpeppar och flingsalt

Jag kokade upp kokosmjölk, tillsatte honung, fisksås, ingefära, sambal och buljong. Stekte morötter o palsternacka mjuka. Blandade i grönsaker och fisk och lät sjuda tills fisken var klar. ca 4 min. Toppade med soyabönor och flingsalt. 

 Till soppan : glutenfria knäckebröd.

Blanda ihop 2 dl glutenfria mjölsorter, (igår tog jag mandelmjöl, rismjöl och kokosmjöl) ca 1,5 dl fröer (igår tog jag kokosflingor, sesamfrö, linfrö, solroskärnor) 1-2 msk olja, ca 1,5-2 dl kokhett vatten. 

Blanda samman allt. Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Strö solroskärnor, pumpakärnor och flingsalt över. Platta till och dela till lagom stora knäcke -smidigt med en pizzaslice. In i ugnen ca 45 min på 155 grader, sänk värnen till ca 135 grader tills knäcket hårdnat. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s