Fettisdagen- semlekladdkaka

Semla, temla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle, hetvägg… Kärt barn har många namn. Jag är uppvuxen med hetvägg (när man lägger semlan i varm mjölk).

Nu finns det även många varianter av semlan såsom semlewrap, chiasemla, muffinsemla och så kladdkakesemla. Den sistnämnda har jag bakat ikväll. Men det blev inget provsmakande, det får vänta tills imorgon då jag ska bjuda jobbarkompisarna.

Trots att jag inte smakat tänkte jag delge receptet. 

Kladdkakesemla
2,5 dl mjöl
2 3/4 dl socker
1-2 tsk kardemumma
1/2 msk vaniljsocker
150 g smält smör
150 g grovriven mandelmassa
3 ägg

Blanda alla torra ingredienser, häll i det smälta smöret, blanda i äggen och den rivna mandelmassan. 180 grader i ca 20 minuter, kolla av så att kanterna är färdiga och att den är kladdig i mitten. 

Smeten räckte till en rund form och fyra muffinsformar.  

    
   

En reaktion på ”Fettisdagen- semlekladdkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s