Förkylt och Vasaloppssöndag

Det har varit en trevlig helg på många sätt. Det har blivit mycket umgänge med familjen. Jag tog tåget till Tranås, där fick jag fullservice hos föräldrarna vilket inte har varit dumt med min förkylning. Den här omgången är värre än förra och jag känner mig riktigt less. 

 Jag har inte känt smak och doft på tre dagar vilket var dålig timing då pappa bjöd på hemmagjord räkmacka ena dagen och festmåltid den andra. Igår firade vi mamma o pappa med brorsan och även sambon anslöt. Jag hade bakat kakan men eftersom jag själv inte kände smak får jag lita på mamma, pappa och Niklas omdöme om att den smakade bra. 

En kokoskladdkaka. Kladdig vart den och då brukar kladdkakaor vara goda. 

 Vasaloppssöndag.

Det är tradition att se Vasaloppsstarten första söndagen i mars. Eftersom jag var hängig blev jag kvar i soffan och såg nästan hela loppet med undantag för en tupplur. 

– Det delas ut 92 000 kr till vinnarna (om jag hörde rätt). Ska jämföras med Cykelvasans vinnare som får 20 000 kr. 

– Under första timmen lyckades jag inte höra en gång vart andra tjej låg i förhållande till ledande-Britta N Johansson som säkert fick 120 sekunder tvtid under den timmen. 

– SVTs hare åker varje år med killarna för att kolla fart och rapportera om herrinsatser vilket är ett kul inslag. När han blir trött stiger han av… Hade varit kul om han släppt av på tempot och åkt ner till damerna och rapporterat därifrån före han dog helt. 

– Det har varit mycket eftersnack om damernas upplopp vilket är berättigat. Herrarna runt i kring störde tveklöst uppgörelsen. Och tydligen hade damerna fått information om att det skulle vara fria spurtspår bara för de. 

Det är bra att det lyfts och ventileras kring damloppens förutsättningar, det kommer troligtvis även vi damer i Cykelvasan kunna dra nytta av. 

Vasaloppsarrangemanget är i övrigt riktgt häftigt. Det är stort att att kunna ta hand om den mängden sportnirdar under en vecka. Och bra för folkhälsan då olika Vasaloppsmål sporrar många att motionera regelbundet. Samtidigt som jag som värnar om mtb cyklingen vet att Cykelvasans storhet har fått sporten att växa. 

Mer sport i Sverige!

Nu ska jag och Keith ta en promenad och hälsa på grannarna före vi avslutar helgen med en blåbärspaj. Jag har känt lite smak idag så det kan bli gott.

Hoppas att er helg har varit bra.  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s