Kvinnor och män är lika viktiga.

Det borde vara en självklarhet att män och kvinnor ska behandlas lika.

Kvinnor har stärkt sin ställning i Sverige men vi är inte framme vid vad man kan kalla jämställdhet. Och det råder fortfarande ett fullständigt vansinnigt förtryck av kvinnor i delar av världen. 

Det är ett hårt arbete och jag är så tacksam för att det finns starka män och kvinnor därute som orkar ta striden varje gång. Själv försöker jag visa och ibland slåss för att endast lika behandling är okey. Överallt får man kämpa för att könsrollerna. Alltifrån på jobbet där det vissa gånger förväntas att vi kvinnor ska sköta servering och disk till inom cyklingen där vi kvinnor förväntas ställa upp på att bli störda av män i en uppgörelse i en avgörande spurt. 

Det är lika viktigt att uppmärksamma kvinnors jämställdhet alla dagar men idag är det internationella kvinnodagen. Då lät jag ljuda ut över Vidöstern att kvinnor ska ha lika rätt, möjligheter och förutsättningar som alla andra. De ringde från Dörarp och sade att de höll med. Det var skönt. 

Sedan gick jag in och avverkade ett yoga/stretchpass på 50 min hämtad ifrån Skimbleappen. Verkligen en jättehärlig start på dagen. Som ni förstår går det på rätt håll med förkylningen. Inte ont i halsen inatt och smak och doftsinnet har hittat tillbaka.   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s