Helgen och vårtecken. 

Måndag morgon. Plätt lätt att stiga upp (så jobbig är jag). Men efter lunch, fy vad segt, tänkte mest på att få komma hem till soffan.

Vi har haft en så bra helg i Uppsala. Hunnit med mycket men ändå tagit det ganska lugnt, vissa gånger lyckas man med den kombon. Det kan se ut så här: när man kommer iväg tidigt och tränar, har tid för en lång brunch, man gör stan, hinner vila, går på en trevlig restaurang, en kul föreställning och landar i soffan skapligt tidigt och hinner med att äta godis och prata.

 På tal om restaurang bjöd Syster och Ronnie med oss på en av Uppsalas mest populära tapaslokal, Iberico.  Miljön var inbjudande att umgås i med rustika väggar som fungerade som avskiljare och höll ljudnivån så där lagom så att man kunde prata och mysa. Portionerna var stora, för att vara tapas, vi alla fyra åt tre var och blev mätta. Jag valde Guacamole på bröd, Tortilla de Patatas -spansk potatisomelett och Pincho de Pollo -kycklingspett med mojo rojo.

Första vårtecknet -cykelpendling.

Våren var som bortblåst i Uppsala, det snöade i lördags och i söndags var backen vit. Därför kändes det extra gott när vi möttes av solen  i Nyköping och därefter blev det bara bättre och bättre väder. Vårkänslorna är tillbaks och vårtecknen duggar tätt. Idag cykelpendlade jag till jobbet för första gången i år. Kedjan hoppade både dit och hem. Det som är lätt att fixa på tävlingscyklarna var inte alls smidigt på damhojen med ett kedjeskydd ivägen. Men efter 10 försök och olja på händer och vantar så satt den. Nu ikväll har Keith mekat och förhoppningsvis sitter den bättre. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s