I väntans tider… 

I väntans tider, en bulle i ugnen, i grossess, på tjocken eller helt enkelt vi väntar barn! Och det känns jättespännande att förhoppningsvis bli förälder, för första gången för mig och tredje för Keith. Vi är i vecka 21 (i gravidtermer talar man om veckor), översatt blir det ungefär att halva tiden har passerat.

Min graviditet har inte varit som vi förutspådde.

Jag hade en bild med mig om hur jag kunde göra allt som vanligt, bara med en större mage i några månader. Eftersom barnet är beräknat till början av augusti tänkte jag att ett rimligt mål kunde vara att cykla SM i långlopp i mitten av september. Har ju läst om Marit Björge och hört om Malin Ewerlöf som tränade in i det sista och efter förlossningen. Så gör väl alla idrottskvinnor, tänkte vi båda.

Inte bekymmersfritt.

Första 12 veckorna brukar många gravida må dåligt till följd av allt som sker i kroppen. Det gjorde jag med. Jag mådde illa, hade migrän, var trött och extra känslig. Jag kunde trots det träna men orken var markant sämre. 

Tiden efter fick jag en rad olika bekymmer och då kunde eller fick jag inte träna. Jag gick korta och långsamma promenader vilket i princip också var vad jag orkade. Det var en oviss tid och oron och funderingarna tog på krafterna. 

Men efter ett några veckor i stillhet vart det stabilare. Sedan har jag kunnat testa mig fram och träna vilket har fungerat. Efter ultraljudet i vecka 20, som såg normalt ut, har allt känts betydligt bättre och oron har lagt sig lite. 

Träningen.

Jag tränar nu regelbundet, ibland till och med två pass om dagen, men inga långpass. Just nu känns 1,5 timme på hojen som tillräckligt. Strukturerade intervaller hoppar jag över, dock blir det naturliga pulshöjningar. Utöver att cykla styrke- och löptränar jag. Cykling i klunga är jag inte helt förtjust i… jag vill givetvis aldrig ramla men extra lite nu.

Älskar att kunna träna igen. 

Det är oerhört värdefullt att ha kunnat börja träna igen. Jag älskar bikelife. Och jag mår så mycket bättre när jag är i rörelse och kan vara ute. Jag har dock gett upp tron om att kunna vara med i SM i höst…

Bloggen kommer fortsätta att vara en cykel- och träningsblogg. Men självklart kommer ni att få läsa om rådande omständigheter med en växande mage, cravings, funderingar och annat som hör perioden till. 

Vi kommer definitivt fortsätta att leva vårt cykelliv och förhoppningen är att det kommer ytterligare en till världen som vill hänga på och ha kul på en hoj. Som det känns nu räknar jag med att fortsätta vara en stark, bra och glädjefylld cyklist. 

  

 

 

 

Annonser

10 reaktioner på ”I väntans tider… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s