Glutenfritt fröknäcke

Jag äter gärna glutenfritt, jag tycker mig märka att det ger en lugnare mage. Men jag  köper aldrig glutenfritt, då bakar jag det själv. Häromdagen bakade jag fröknäcke. De blev grövre än vanligt och det måste ha att göra med att hälften av mjölet jag tillsatte var teffmjöl.

En plåt fröknäcke.
1 dl majsmjöl
1 dl teffmjöl
1/2 dl riven kokos
1/2 dl psylliumfrö
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrö ochpumpakärnor 
ca 1-2 msk rapsolja
ca 2 dl kokande vatten
lite salt i smeten och lite att toppa med

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 C. Blanda alla torra ingredienser. koka upp vattnet, häll över de torra ingredienserna. Lägg smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och fördela den med händer och kavel. ta bort det översta pappret, strö flingsalt och skär rutor, det är smidigt att skära med en pizzaslicer.

In i ugnen ca 40-45 min, sänk temperaturen till 140 grader och låt gå tills knäckebrödet har torkat, ca 10-20 min. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s