Egen start för damer? Cykelbanor och cykling.

Jag fick frågan, av en av  de nio arrangörerna i långloppscupen, om vad jag tycker om en egen start för damer?

Mitt svar är enkelt: Jag är absolut för att damerna ska ha en egen start.

Jag fick också den möjligheten att ge input på vad jag gillar respektive vad jag tycker finns för förbättringspotential på deras bana. Kul att få möjlighet att ge input. Jag vill ha mer stig så jag talade mig varm för att det går göra mycket med en skog som man får skapa i. Det har Keith visat mig under två år. Isaberg, Helmershus och Borgen har med kroppens krafter blivit riktigt kul cykling. Men man får inte vara rädd för lite arbete…

Cykelpass och cykelskola

Bilden är tagen i botten på Månsabobacken. Som gravid passade det bra att ta en kort paus före. Jag har svårt för att ta mig an branta backar, det blir för jobbigt på ett märkligt sätt. Ett tag trodde jag att jag skulle få gå i det brantaste partiet men jag gjorde en riktig kraftansträngning och tog mig upp cyklandes. Det vart en pulshöjare.Jag har försökt ta vara på de soliga morgnarna som passerat. För mig passar det bra att starta dagen ute. Igår på en cykel, en nytvättad Trek dessutom. 

Kvällen spenderade vi också ute. Det var tisdag och cykelskola. Otroligt vilken utveckling vi haft. Vår grupp med 6-7 åringar gjorde kanonbra ifrån sig igår. De lyssnade, höll blicken framåt, bromsade med pedalerna, höll avstånd, kämpade och var glada. Allt det tillsammans gör att vi kan ta oss an stigar och utmaningar. Jätteroligt att se utvecklingen.

Keith håller i gruppen med de större barnen, 11-12 åringar. De blir såklart lite av förebilder för de yngre. Så det var spännande när de cyklade förbi oss i full fart i skogen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s