De är så små så man tar minst två.

Kanelkakor.

Åh, jag gillar verkligen små söta kakor. Dessa smakar som kanelbullar och passar perfekt till en kopp svart guld från Arvid Nordkvist. 

Recept på kanelsnurror hittade jag på http://www.hembakat.se. Även den randiga lilla kakan hittade jag där. 

Ingredienser kanelsnurror:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver


Fyllning
:
1/2 dl socker
1/2 msk kanel
+ ägg att pensla med
pärlsocker

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Häll mjöl, socker och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar. Fördela fettet i mjölet med fingrarna eller en hackare

3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg

4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en ca 3-4 mm tjock rektangel

5. Blanda socker och kanel och strö över hela degen. Tryck till lite med handen så det fastnar.

6. Rulla ihop till en tight ”rulltårta”, tips är att använda bakplåtspapperet för att göra detta.

7. Skär ca 1 cm tjocka skivor, lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt

8. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker

9. Baka kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter tills de fått en fin färg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s