Maränger 

Efter att ha bakat en tårtbotten vart det 4 äggvitor över. Såklart något jag ville ta vara på. Då jag inte är förtjust i sockerkaka och aldrig har testat att baka maränger fick det bli det sist nämnda.

Sega maränger.
4 äggvitor
2 krm vinäger
2 dl socker
vit chocklad efter tycke o smak

Sätt ugnen på 125 grader.

Rör ut äggvitor, ca 1 min. Tillsätt vinäger och rör någon minut till. Tillsätt socker, lite i taget. Därefter vispa kraftigt, kan rekommendera att ta till elvispen. Det tar några minuter att få till ett vitt, blankt skum. Rör i smaksättning. Jag tog vit choklad, både smält och hackad.

Klicka ut önskad storlek på maränger på en bakplåtspapperklädd plåt. In i mitten av ugnen. Ca 1 h och 10-20 minuter. Beror ju lite på hur små el stora maränger och hur sega man vill ha dem. Men de ska lossna från plåten. Easy peasy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s