Skådespel och cykelpass med punka. 

Vi blev bjudna på en mycket trevlig tillställning igår. Kort sagt var det en lokal sann historia ”I mormors fotspår”som berättades genom en vandring med stopp både för skådespel, skönsång och jordens bästa fika. Det är Lasse, en eldsjäl i Kärda, tillika cyklist, pastor och ägare till en bilskrot, som är initiativtagare och berättare. Lasses första cykelår med klubben körde han mtb med oss raceråkare. Jag minns att han ställde frågan om det är någon skillnad på att cykla på en racer el mountainbike när man kör asfalt och klunga. I år ställer han ev upp i H 50 på hemmabanan på SM. 

I mormors fotspår var ett mycket väl genomfört arrangemang. Allt var tidstypiskt, förberett och gästvänligheten var toppen. Idag bor för övrigt Jonas Thern (fotboll) i mormors hus/herrgård.

Fikat var traditionellt och bestod av sju sorters kakor, sockerkaka och kanelbullar. Th i bild ser ni Keith, han hittade en ny vän att samspråka genom mobilen med.

Cykelpass med punka

Utmed vandringen fick jag syn på en spännande stig med en skylt ”runt sjön”. Perfekt söndagsutflykt på cykeln tänkte jag. Så på eftermiddagen cyklade jag till Herrestad (15 km) och precis när jag skulle ta in på stigen runt sjön small det i däcket. Jag hade fått in en träflisa på ca tre cm rakt genom bakdäck och slang. Jag fixade till punkan men hade gjort misstaget att bara ha en patron med mig, vilket inte ger tillräckligt med luft till ett mtb däck. Keith var på SM möte och kunde inte hämta mig… Gravid i v33 och gå 15 km iförd cykelskor lockade inte speciellt mycket. 

Jag lyckades dock rulla i ca 16-20 km i timmen, stående. Det var ansträngande men bättre än att gå och hem kom jag. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s