Vardagsbestyr och äntligen ett träningspass. 

Jag känner en stor lättnad så här efter graviditeten. Tacksamheten över att vi fått ett friskt barn är enorm. Samtidigt har en ny sortens oro tagit vid, den försöker jag stävja så gott det går.

Det är en stor omställning att inte vara gravid längre. Här är några grejer jag från dag till annan kan göra:

-ligga på magen -bl.a. äta rökt lax och brieost -ha kläder med midja -dricka massor kaffe -böja mig när jag t.ex. ska ta på mig skor eller rensa land -ligga på rygg och sova -träna -åka bil –

Premiär på fik.

Igår beställde jag självklart en stor kopp kaffe på Espresso House som fö var ett fint fik för oss med barn. Sköna soffor att hänga i och fräscht skötbord. Mini har dock inte lärt sig vett och etikett, hon släppte sig helt ogenerat vid bordet. En fis som både doftade och lät så rejält att mannen vid bordet bredvid vände sig om och gav mig arga blicken. Måtte han förstått att det inte var jag. 

Vi hade en väldigt mysig stund med mycket vakentid för mini. 

Nya rutiner

Vi gjorde försök till promenad men fick vända hem i regn, jag försökte till svetten rann att fälla ihop vagnen (lösningen blev ett Youtube-klipp) och när vi packat och skulle in i bilen var det matdax för mini, efter det blöjbyte för att ca en timme senare vara färdiga för ett ärende på stan. Bara en bild till mamma och syrran först… ”Hon har mössan bakofram” kom det till svar. Ja det är mycket att lära sig och dagarna är fyllda med nya erfarenheter. 

Första gympasset

Det blir en hel del gulligull med mini men självklart ska jag också hitta tillbaka till  träningen. Igår kände jag mig redo för att kliva upp på gymet och börja resan tillbaka till den vanliga kroppen. Ca 30 minuter med övningar för rygg, bäckenet och armar. Det kändes som en lagom start och framförallt var det väldigt skönt för den del i min hjärna (en ganska stor del) som måste fyllas med träning för att må väl. 

På en vecka har jag tappat de flesta gravidkilorna, endast ett par kvar (med normal kosthållning). Men det är många veckor och timmar före formen och konditionen är där den var. Jag ser verkligen fram emot att stegvis kunna träna mot att komma tillbaka. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s