Godaste glutenfria limpan någonsin.

Härlig dag.

Jag gillar oplanerade lördagar när Keith och numer även mini är hemma. Man kan ta sig för lite vad som passar för stunden. T.ex. leta recept medan frukosten inmundigas, sätta en deg, träna styrka medan degen jäser, dammsuga, vila, ha mys och fika med vänner, vara i trädgården, tvätta, dricka kaffe, äta nybakt till lunch, cykla… Allt i en salig röra och helt styrt av lust. 

Glutenfri brödlimpa. 

Hittade ett recept på en glutenfri brödlimpa i tidningen ”Life” som jag vart sugen på att testa. Hade inte alla ingredienser hemma men hittade alternativ till de som saknades. Brödet innehåller frön, nötter och olika glutenfria mjölsorter plus rapsolja, sirap, russin och aprikoser som jäste ca 1 h och gräddades ca 1,5 h i ugnen. 

Det var en glad överraskning att jag lyckats baka ett gott glutenfritt bröd. Enkelt pålägg som bregott och cheddarost var fullt tillräckligt då brödet i sig smakar mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s