FF på ledarträff i Värnamo

I fredags anlände ca 20 ledare från Friluftsfrämjandet region mellan och södra Sverige till Värnamo. Samtliga checkade in på Tre Liljor med helpension. 

Intensiv helg

Tanken med ledarträffen var bland annat att hämta inspiration, diskutera frågeställningar inom Friluftsfrämjandet och ha kul ihop. 

Första cykelpasset på fredagkvällen gick genom Värnamos fina Apladalen och sedan vidare hem till oss för ett par varv på vår MTB bana.

Lördagen spenderades i Borgen från kl 9-17. På förmiddagen cyklades det på stigarna kring området och efter lunchen på SM-banan. 

På söndagen gick turen på Store Mosse med lunchstopp i vackra Lövö. 

Jag har inte cyklat men har varit behjälplig med det praktiska kring lunchen. Tre liljor har lagat maten och jag har alltså fixat med utkörning. Jag och ”mini” har även deltagit i kvällsmålen. 

Cyklingen bättre och bättre i Värnamo.

Det var inte så länge sedan vi knappt hade cykelbara stigar i Värnamos Borgen. Det senaste årets fixande med leder och banor inför cykelskolan, allmän cyklingen och SM-tävlingarna har gjort området riktigt föredömligt. 

Det blev fantastiskt fin cykling. Vi hade trevligt och alla som var med på kursen var rörande överens om att Värnamo bjöd på bra och spännande cykling. 

Det ena leder till det andra

Det var många som pratade om att de absolut vill komma till Värnamo och cykla igen. Några har redan bokat in en ny helg. Just det här är så viktigt. Att kommunen erbjuder ett utbud av attraktioner som lockar och ger reseanledningar. 

Borgen är ett fint område för friluftsliv, där finns fortfarande mycket att utveckla. Man kan alltid hoppas att kommunen tycker lika och bestämmer sig för att fortsätta satsa. 

 Många av deltagarna uttryckte att de lärt sig mycket på att cykla SM-banan vilken också innehåller många tekniska partier.

Keith höll i planering och guidning av cykelrundor

lunch i Lövö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s