Släktbesök, löpning och Store Mosse.

Det blir alltid intensivt när vi ska träffas, min systers familj och vi. F.ö. kan systeryster sedan en månad även titulera sig moster, vilket hon ser ut att stortrivas med. Det här med blodsband är stort, jag är tacksam som har syskon som jag är nära. 

Mycket att ta igen.

Eftersom vi bor så långt ifrån varandra har vi begränsande möjligheter att ses. När vi träffas vill vi gärna hinna med så mycket som möjligt och det viktigaste är att hinna prata ikapp.

Oftast brukar vi trycka in någon aktivitet med motion. 

I lördags morse drog jag och Ronnie på oss löparskorna för en gemensam runda på ca 6 km. Det var hur kul som helst att träna med sällskap vilket jag inte gjort sedan senaste cykelrundan med svägerskan i v.39.

Ronnie har tagit ett kliv i löpningen och på ett år kan man säga att han springer ca 45-60 sek snabbare per km. en anledning till det är -15 kg på vågen. Imponerande!


Eftersom vi aldrig visat Uppsalaborna Store Mosse styrde vi dagens utflykt dit. Mossen bjuder på en naturupplevelse som varenda människa uppskattar, att det dessutom var sol igår gjorde inte det hela sämre. Vi promenerade tills hungern gjorde sig påmind och då slog vi oss till ro för picknicklunch vid ett av de utplacerade borden. Ja, lugn och ro tills Mini också kom på att hon ville ha mat, då lär ingen som höll till på Mossen missat att hon var där. Bebisskrik kan vara rätt skärande ljud och tar snabbt över konversationen. Men hur skulle de små annars fånga vår uppmärksamhet?

Det är bra skyltat på Mossen vilket gör det lätt att hitta den runda som är rätt för just dig. 

Svartgölsleden är perfekt för barnvagnspromenad.Dagen fortsatte i ett rasande tempo och jag och Filippa bjöd hästarna i Helmershus på glutenfria knäckebröd, vi bakade chokladbollar till storfikat med familjen Johansson, lagade och åt mat, spelade ”Finns i hästhagen” och myste med godis. Däremellan var det också mycket bebisgos! 

Jag var ingen höjdare på ”Finns i hästhagen” och hamnade långt ner i resultatlistan. Men det var nyttigt att få en repetition av vilka olika hästraser som finns.

Nu verkar det som att jag skulle kunna få till en vila. Det skulle behövas efter en natt med minimalt med sömn och inför kvällens cykelpass med Therese. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s