Goda bananmuffins:

Nu har jag varit i bakartagen igen. Jag har faktiskt bakat riktigt mycket den senaste tiden. Jag gillar möjligheten att kunna göra det nu när jag är föräldraledig.

Jag bakar sällan muffins. Men i och med två halvfula bananer i fruktskålen vart jag sugen på att prova att göra bananmuffins.

De blev precis så kompakta och saftiga som jag ville.

Bananmuffins med crunch, ca 15 stycken

Blöta ingredienser:
2 mosade bananer
125 gram smält smör
2 ägg
1 dl mjölk

Torra ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Crunch:
2 msk smör
3-4 msk vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk kanel

GÖR SÅHÄR :

Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Rör snabbt ihop med sked. Inte vispa. 

Fördela smeten i muffinsformar.  

Tryck ihop crunchen med rumsvarmt smör så att det blir smuligt. Strö den på smeten.

Grädda i 175 grader ca 20-30 min (håll koll med en sticka som inte ska vara för kladdig).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s