Intressanta möte.

I fredags var jag, Keith och ”Mini” på en nätverksträff där Sofia Paldanius var gästföreläsare. Sofia är kanotisten med bland annat 49 SM-guld, två totala världscupsegrar, två EM-guld och ett antal EM- och VM-medaljer. Lägg därtill att hon hunnit vara med i fem OS. Ja ni förstår att meritlistan går att göra hur lång som helst. Paddling är konditionsidrott så att hon underkastat sig många träningstimmar med en och annan intervall var ingen hemlighet. Hon visade ett utdrag ur sitt träningsschema var det fanns upp till tre pass om dagen. 

Skönt att vi kunde ha med dottern så att vi båda fick lyssna. Det var i och för sig inte hennes första föreläsning. I vilket fall skötte hon sig extremt bra, vi fick till både sov -och vakentid i det tysta lägg därtill en kaskadspya (och inga ombyteskläder hade vi med oss, men som tur var en filt).

Efter föreläsningen blev det slumpmässigt att vi stannade och pratade med Sofia. Jag var lite nyfiken på hur hon kände kring träningen före och efter graviditeten (hon har en son på några år). Vi kom också in på att prata om ev utbyte och att kunna göra något tillsammans. Under vilka former är oklart men helt klart en väldigt go tjej och en duktig kanotist. 

Vardagsbekymmer.

När man har barn erbjuds man att delta i många olika aktiviteter på BVC. Det kan vara mycket berikande och även trevligt att träffa andra barn och mammor. Vi har börjar på en kurs ”babymassage” och igår deltog vi i en samtalsgrupp med temat vardagsbekymmer. 

Det var rätt ställe att komma till och tappa sin amningskupa samtidigt som jag ställde ner bilbarnstolen (ngt man som ammande mamma behöver ha i bh-n för att slippa vara genomblöt av bröstmjölk). I vilket sammanhang som helst hade det blivit lite genant men just där var det väldigt naturligt. Alla deltagare är i samma stadie med en vardag med mycket kiss, bajs och spyor. Lite sömn, stress, rutiner, svärmödrar och en hel del babyskrik var ämnen som också ventilerades. Vår nya vardag är inte direkt en rosa problemfri värld så det var intressant att höra andra föräldrars situationer och samtidigt få tips och rådgivning av personalen på BVC. 

Utetid var också ett ämne som kom upp. Alla mår bra av att vara ute, även de som blir bitna av en häst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s