Rustik brödlimpa 

Jag gillar bröd väldigt mycket. Bregott och ost eller kalkonskinka är mina favoritpålägg. Alltså väldigt enkelt. 

Denna brödlimpa bakade jag till brunchen igår. Fördelarna är att den inte behöver jäsa och att den håller sig färsk flera dagar. Jag gillar att det dessutom är mycket smak och mycket sötma. 

Det fungerar utmärkt att byta ut ingredienser efter vad som finns hemma. Tex filmjölk istället för yoghurt, nötter istället för pumpakärnor, havregryn istället för kokosflingor eller müsli. Bara ta samma mängd så att konsistensen på smeten blir densamma. 

Rustik brödlimpa.

4,5 dl laktosfri yoghurt
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl solrosfrö
2 dl pumpafrö (rostade)
1 dl musli
1 dl kokosflingor
1 dl linfrö
3,5 dl fullkorn grahammjöl
3 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
musli att strö över innan gräddning

Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda yoghurt och sirap i en bunke. Hacka aprikoserna grovt. Blanda alla torra ingredienser och rör i yoghurten. 

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över müsli och grädda brödet i mitten i ugnen i ca 50-55 min. Mät gärna innetemperaturen i brödet som ska hålla 98 grader eller känn med en sticka -då ska mitten inte vara kladdig. Håll koll på ytan på brödet, jag fick sätta en aluminiumfolie över limpan de sista tio min.

Låt stå en liten stund och svalna före servering. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s