MTB SM 2017 har tagit fart. 

Idag gjorde vi en utflykt till Anderstorp för att kolla på deras nya projekt -en MTB bana som ska underhålla den ökade skara barn och vuxna som hittat till sporten. 

Stort cykelintresse i GGVV.

SM på Isaberg 2015 och SM i Värnamo 2016 har betytt mycket för det ökade intresset för cykel i vår region. 

Isaberg var en blomstrande vinteranläggning och död sommarstad tills Keith började bygga MTB-banor, och riktig fart blev det först när SM-banan och SM-tävlingen blev verklighet. Nu är det full rull på MTB cyklandet på Isaberg.

Värnamo har saknat cykelleder i allmänhet och byggda banor i synnerhet. Men med facebookgruppen Värnamo MTB, Friluftsfrämjandets cykelskola och SM-tävlingen har intresset och framförallt möjligheten att cykla MTB ökat lavinartat.

Grädden på moset för intresset är de svenska internationella framgångarna under 2016 -Jenny Rissveds OS-guld, Ida Janssons JVM-guld, Emil Lindes EM-guld, Martin Setterbergs EM-brons. De och många fler välkända inspiratörer såsom Emil Lindgren, Mattias Wengelin och Alexandra Engen har också spridit cykelglädje. Likaså har många cykelbloggare bidragit. 

Att SM i MTB kommer avgöras i Värnamo i sommar innebär dels att vi (jag, Keith och Loveli) får ett roligt cykeltokigt första halvår 2017. För Värnamo innebär det turism och fortsatt utveckling av möjligheter till en aktiv fritid. Småland får fortsätta visa att skogarna här passar för MTB. För MTB i Sverige kan det bidra till att lyfta sporten, vi jobbar på att få tävlingen sänd i SVT!

Här ser ni en ny del av SM-banan växa fram. Den delen som kallades ”en och halvan” kommer att ersättas med en mer teknisk MTB stig. 

Den nya sträckningen gör att SM MTB XCO banan blir kortare och därmed försvinner ”grusvägsdelen”

En reaktion på ”MTB SM 2017 har tagit fart. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s