Testade den nygrävda delen av SM-banan.

Igår var jag i Borgen och cyklade med anledning av att jag ville se och prova den nya SM-sträckningen. Passet blev 1 h 30 min, jag cyklade även till och från Borgen, ett par gånger upp och ner i slalombacken plus en skarv runt Stensnäsbacken. 

Fick guidning av Keith


Keith och Loveli mötte upp i bärsele. Jag var där före de och hann köra den nygrävda delen. Det första jag sade när jag såg Keith var spontant ”du är grym på att bygga banor!” 

För er som känner till SM-banan: efter ”Jonas dropp” tar man in vänster och cyklar uppför, genom doserade kurvor, nerför dropp, uppför igen, över en stenhäll och nerför en del av berget som grävts fram. Flowigt, tekniskt och krävande. Jag tog inte droppet och cyklade inte nerför stenhällen (men med lite teknisk support gör jag det). Jag känner mig osäker och är väldigt försiktig, men vet att det släpper ju mer man tränar. Keith var med och coachade mig på ett annat ställe vid ett dropp på SM-banan, kul.

Keith är min sambo och de skryter man inte om! Men man kan få nämna att jag återigen är positivt förundrad över vad han har kunnat göra med en igenvuxen skog. Han visade mig sina tankar i höstas och vi gick i skogen och kollade. Jag kunde inte för mitt liv se de möjligheterna som han såg. Med den erfarenheten han har sedan tidigare arbete på Isaberg och i Borgen, kreativt sinne, stort intresse, envishet och mycket energi går det mesta. Det har han visat mig många gånger och jag tänker också så vad gäller saker jag verkligen vill. Det mesta är möjligt.

Hela den nya sträckan är inte klar så vi gick in i skogen och kollade på resterande del. Jag blev svettig när jag såg ett planerat ”stup”, dels för att jag ska våga cykla ner men också för att ”någon”ska gräva och skapa det. 

Bilder på banor är alltid svårt men här kommer ett par. 

Jag var inte den första att prova.
Lerigt och blött igår, idag har vi minusgrader så nu blir det vinterhojen igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s