Längsta utepasset på år och dar.

Just nu är det bloggning och bokläsning med Loveli. Man är ju kvinna och klarar det där med att göra två saker samtidigt galant. Loveli älskar böcker, till vår glädje. Just nu läser hon en bok där man kan känna på olika djurpälsar typ och trycka på magarna för att höra på ljud.

Äntligen cykelpass igen.

Jag körde ett spinningpass på Friskis i Uppsala. Jag har sammanlagt inte lyssnat på så mycket hårdrock i hela mitt liv som under det passet.

Första utecyklingen för veckan vart igår. Det blev många minutrar. Typ 3 h 20 min före fikat. Keith och Loveli mötte upp på Stationshuset i Bor. De hade cyklat så jag sällskapade med de hem och fick ytterligare 1 h på rull.

Som vanligt var morgonrutinen att äta frukost, byta om till cykelkläder för att sedan ge Loveli mat så nära inpå avfärd som möjligt. Jag mötte upp Pelle på vägen och vi hämtade upp Putte i Bor. Vi tre körde tillsammans och höll distansfart på den något kuperade rundan runt Rymmen. Det är små slingrande vägar och vi såg inte till en enda bil längs de vägarna. Däremot var grusvägarna tungcyklade där kärlen hade släppt.

Bränsle under passet?

Det är olika från person till person hur man gör med näringsintag under träningspass. På pass under två timmar äter jag sällan något men dricker vatten. Oftast rent men ibland med en zero i för att få ett tillskott av mineraler.

Igår åt jag en banan under passet. Dels hade jag inte fått tillräckligt med sömn natten före och dels var det långpass. För att hålla uppe blodsockret och intensiteten tycker jag det är bra att inmundiga något, typ en banan eller en bar alternativt att jag kör med sportdryck. Jag tror också att det är lättare att hålla sig frisk om man inte tömmer sig helt på energi eller kraft. Sedan är det inte minst viktigt att fylla på med något direkt efter avslutat pass. Det är ju enkelt när man avslutar på Borfiket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s