Söndagslunk.

Det är inte några lata dagar sedan jag blev förälder. Väldigt ofta är det så att jag måste göra flera saker samtidigt om det ska bli något gjort. Typ leka med Loveli i knät och arbeta med datorn samtidigt. Ta med henne i hemmagymmet och ha henne med i vissa övningar. Låta henne sitta med på bänken och baka tillsammans med mig. Vår dotter är pigg och sover inte speciellt mycket eller långa stunder, vilket är väldigt olika för olika barn. Hon är som tur är ofta glad och underhållande att vara med. När vi är ute med vagnen sover hon däremot hela rundan.

Vårtecken och ute med vagnen.

Det känns som om det är en ny årstid på ingång. Bland annat har änderna kommit till åkrarna här vid oss och i vindarna blåser det vår.

Idag var det blött på grusvägen utanför huset och jag gissade att det skulle bli tungrullat och lerigt på grusvägspartierna på min planerade runda. Därför valde jag den gamla löparvagnen framför den nya fina och renare. Benen kändes fortsatt ganska tunga men det försökte jag ignorera och njöt till fullo av att vara ute. Jag löpte på i ett tempo som passade för stunden och när jag kom hem en pod och 11,5 km senare visade snittet 5,22 km/h.

img_6546

Jag springer oftast i cykeljacka för att jag gillar att kunna ha telefonen stadigt i bakfickan. I mina löparjackor är fickorna placerade så att om man har telefonen i fickan ”hoppar” jackan.

Brödbak.

Det var ett tag sedan jag bakade bröd. Idag blev jag sugen på hembakt så jag satte en liten deg med majsmjöl, rågsikt, vetemjöl, linfrö, vatten, honung och jäst.

Gräddade på hög värme och hade en skål med vatten i ugnen för att få en hård skorpa på frallorna.

Gillar att hålla påläggen enkla, typ smör, ost och kalkonskinka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s