Cykelpass i Småland.

Många småländska vyer under dagens pass. Jag cyklade genom gårdar och röda torp, förbi sjöar och odlingsbygd och passerade över Store Mossen. Strax över fem mil på MTB.

Ja herregud vilket fint väder vi haft de senaste dagarna. Det har vi tagit tillvara på och njutit till fullo av genom att vara ute så mycket som möjligt. Jag och Loveli har det roligt tillsammans och är glada över att vi lyckats med att övertala morfar att stanna kvar några dagar extra hos oss. 

Det gjorde dagens förmiddagspass på cykeln möjligt för mig. Jag cyklade rundan över mossen igen och njöt av den fantastiska naturen samtidigt som jag försökte hålla lite tempo särskilt på stigpartierna. Det är ovant att jobba med kroppen på MTB-vis. Snabba axelrationer, tighta kurvor, pumpande med överkroppen, hårdare tag om styret och så vidare. Det är jobbigt men helt nödvändig träning inför säsongen som närmr sig. 

Tur att det är kul samtidigt som det är jobbigt. Det blir som en helt annan sport att cykla i skogen jämfört med landsvägen. 
När blir det tävling?

Än är tävlingssäsongen inte igång och jag har inte heller spikat några tävlingar. Rallarloppet, SM i marathon och Cykelvasan är högst troligt att jag kör. Premiären blir sannolikt på X-cup den 18 april i Värnamo. Det är i.o.f.s en träningstävling. 

Nu är det bara två dagar kvar till nästa resa som även den går till Gran Canaria. Känns helt rätt att åka till supervärmen när väderprognosen i Värnamo visar moln och regn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s