Sista cykelpasset.

Sjätte och sista cykeldagen blev inte riktigt som vi tänkt. Lovelis kompisar tog sovmorgon och därför cyklade vi växelvis. Jag hade ca 2,5-3 h till förfogande. Så min första plan var att klättra till Santa Lucia och vända. 

Redan när jag rullade ut från hotellgården anade jag att återhämtningen var förvånansvärt bra. Kroppen kändes stark. Det är inte vanligt för att vara mig, sista dagen på en intensiv period av träning brukar vara slitsam.

Till San Bartolome

Det gick snabbare än jag trott till Santa Lucia så jag fortsatte de 7 kilometerna som det är hela vägen till San Bartolome. Samma klättring som vi cyklade andra dagen. Då gjorde jag en god insats och höll hög puls från start men orkade inte hela vägen till San Bartolome. Igår var planen att gå ut lugnare och ha krafter kvar så länge som möjligt. 

Jag värmde upp i ca 15 km till Doctoral, hade bra flyt till första t-korsningen, höll pulsen under 150 hela vägen till Santa Lucia, där hade jag oturen att hamna efter en lastbil nedförs mot San Bartolome men annars krafter kvar hela vägen. Mer kontrollerat och mindre smärtsamt och ändå en bättre tid enligt Strava. Ca 2,5 min bättre än senast och ungefär lika förutsättningar med vinden. Fö en kul lista att vara andra bästa tid på. 


Väl hemma löste jag av Keith som körde en fin runda på ca 3 h. Han var stark och kände sig nöjd att kunna avsluta cykelveckan på topp.

San Bartolome


Stannade till på den charmiga butiken i Santa Lucia och köpte en Cola och ett päron. Damen skar upp mitt päron i klyftor för det var så man äter frukt enligt henne.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s