Föräldrarlivet. 

Bebis och föräldrarlivet har många sidor. De flesta underbara. Jag älskar att vara mamma. 

Därmed inte sagt att det är friktionsfritt eller en dans på rosor. Nätterna är kanske det jag allra helst skulle önska vore annorlunda. Det är fruktansvärt jobbigt att bli väckt tidigt på natten. På natten vill jag sova. Tidiga morgnar har jag inga problem med. I Kroatien hände det två nätter att Loveli sov till 5,30-6,30, det var härligt. Tyvärr var det andra faktorer som gjorde att jag sov dåligt ändå. Typ konkav säng, för hård kudde och värmen. Men allt besvär med vakna nätter väger upp fördelarna med att amma. 

Att vara mamma kräver enorm närvaro, många lyft, mycket bära och en stor skopa tålamod. Jag har märkt att ord som smidigt och snabbt  inte behöver användas så ofta längre. Även jag som tidsoptimist har så smått börjat inse att man inte gör sig klar på fem minuter numer. Att åka och handla och stanna till på biblioteket på vägen kan bli en mindre charterresa i planering. Det ska packas blöjor, servetter, mellanmål, sked, extra tröja ifall hon spyr eller klabbar, nappen, nallen, filten och eventuellt ska vagnen med. Då är det skönt att amma, slippa passa in varm mat, tider och kladdet. Dessutom en trygghet att hon får den näring som behövs.

Tålamodet kan få sig en turn, speciellt om kvällarna. Loveli är en pigg tjej, det är vi tacksamma för. Men hon har börjat göra revolt vid läggdags. Hon ska promt vara uppe, stå, klättra och babbla. Vill inte sova. Och när man tror att nu sover hon, rycker hon till får ny energi och fortsätter leken. Lägg därtill en spya som går genom täcke och lakan i renbäddat, träffar mig och henne själv… bädda om, duscha, ny pyjamas och ny läggningsprocedur… 

Vi har så kul tillsammans 

Den allra mesta av tiden har vi bara roligt. Upptäcker saker, upplever och utvecklas tillsammans. 

Det har också gett mig och Keith en ny dimension i vår relation. Enkom positivt. Även övriga familjemedlemmars relationer har påverkats i den riktningen. 

Vi lånade 12 böcker idag på bibblan, nu ska här läsas. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s