Testar Uvex hjälmar och glasögon.

Jag har fått den äran att prova Uvex produkter. Det är spännande då jag aldrig tidigare har ägt något i just det märket. 

Det kom ett paket i fredags med två olika cykelglasögon och en racerhjälm och en mountainbikehjälm. Jag har redan testat och använt hjälmen som heter Uvex race 5. Den känns spontant sitta bra på huvudet, har många inställningsmöjligheter och är lätt (220g). En inställningsmöjlighet som jag uppskattar och som skiljer sig mot de tidigare hjälmar jag haft är att det går justera höjden på skalmarna vid öronen. 

Att hjälmen är snygg är givetvis en viktig parameter och att den ventilerar bra märkte jag i lördags när jag körde X-CUP i stekheta förhållanden. 


Glasögonen är Uvex Sportstyle 116 V har redan överträffat mina förväntningar. Detaljer som att näsvingen går att ställa in stegvis gillar jag, de sitter skönt och linsen som ändrar sig efter ljusförhållandena är riktigt bra. De är aldrig för mörka eller för ljusa vilket jag uppskattar särskilt mycket i skogen. Det hade gärna fått vara lite bredare/högre glas för min smak och form på ansiktet. Jag gillar stora glasögon.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s