Det jag bakar allra mest är glutenfria knäckebröd. Alltid efter de ingredienser jag har i baklådan.
För en plåt tar jag:
ca 1,5-2 dl frön (kokosflingor, sesamfrö, linfrö, solrosfrö)
Ca 2 dl glutenfria mjöl (kokos-, ris-, teff, majs-, durra-, mandel- eller bovetemjöl) blandar alltid.
2 msk olja (kokos eller annan neutral olja)
Ca 1,75 dl kokhett vatten.
Rör ihop och låter degen svälla och svalans några minuter. Trycker ut på ett bakplåtspapper och lägger ett papper uppepå och kavlar ut.
Strör solrosfrö, pumpakärnor och flingsalt, lägger på bakplåtspapperet igen och trycker ner fröna. Tar bort pappret och skär med en pizzaskärare ut knäckebröd i lämplig storlek.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min på 155 grader, sedan på lägre värme tills de är tillräckligt hårda.