Cykelrallarn 2017. 

Söndag 4 juni körde jag Cykelrallarn på mtb med start i Bottnaryd och målgång i Hallby (utanför Jönköping). 64 kilometer. Åsa E vann, jag blev nummer två och Jessica B trea. Men Vad hände med rapporteringen från det loppet? Den kommer här. Vissa grejer kommer man ihåg bättre nära inpå loppet men jag minns det så här i stora drag.

Prognosen sade hällregn men det ändrade sig och blev perfekt väder att tävla i. Jag körde i kortärmat och kortbent. Eftersom jag haft tävlingsuppehåll pga graviditeten visste jag inte statusen på övriga damer i startfältet. Men att det skulle bli bra fart visste jag iom att vi startade med herreliten. 

Gick ut så hårt jag kunde.

Jag ställde mig långt fram i startfållan. Blev intervjuad tre minuter före start. Jag har kört Cykelrallarn två gånger tidigare och vunnit båda gångerna. 

Banan passar mig bra. Det är mycket cykling på en banvall där ett bra slätdrag kan komma väl till pass. Min egen kapacitet har jag haft någorlunda kontroll på. Jag är på god väg tillbaka. Dock hade jag haft en tung period träningsmässigt och var rejält förkyld dagarna före men tillräckligt bra för att kunna starta på söndagen. Phu, för som jag längtat efter att tävla igen.

Min taktik var att gå ut så hårt jag kunde för att komma med en snabb grupp cyklister. Jag placerade mig bra och hängde med några kilometer, men med väldigt hög puls så när första långa backen kom hade jag inte krafter att gå med Åsa E som där avgjorde tävlingen genom att hålla mig bakom hela vägen till mål. Jag fick verkligen stålsätta mig och gräva djupt i källaren efter krafter. Hade en bra grupp att åka med men kunde tyvärr inte hänga med i deras fart upp till andra bergspriset efter 18 km. Synd för de körde nämligen ifatt Åsa. 

Däremot kom det en bra grupp precis efter. Där bet jag mig fast och började få oanade krafter. Helt plötsligt svarade benen och jag gick lätt upp först över krönet på tredje bergspriset (i min klunga). Så efter ca 27 km hade jag betydligt bättre gensvar i kroppen och då blev det samtidigt mycket roligare. Man gör ju inget själv på ett sånt här lopp och jag bidrog inte heller till dragkobbet förrän mot slutet. Åsa var för långt ifrån, även om jag tog in lite tid så var jag 2,50 efter i mål. 

Markservice

Den så viktiga servicebiten skötte Keith och Loveli. Perfekt langning efter ca 32 km. Tyvärr klantade jag till det o tappade flaskan efter första klunken. Men som en skänk från ovan hade de en ny flaska till mig med Pepsi Max ca 18 km från mål. Keith fixade också allt med cykeln dagen före när jag mest irrade runt och var nervös och inte fick ngt gjort.

Förutom en flaska sportdryck åt jag två gel. Jag har inte köpt gel på länge och höll på att trilla baklänges när jag behövde kalla på pappa vi kassan. Min 50 lapp räckte nämligen bara till en Enervit gel. Hutlöst dyrt! Man får ju ett kilo dyrt kolhydratladdat lösviktsgodis för samma pengar!!! 

Sammanfattningsvis

Jag gilllar Cykelrallarns bana. Det är kul att cykla tävling nära hemma för det är många man känner igen utmed banan. Jag tar med mig som positivt att jag kunde gå med killarna i klungan bra nedförs och på stigarna. Det var kul och skönt att vara igång! Jag hade hög puls och i starten den högsta pulsnoteringen i år. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s