Bra intervaller på söndagscyklingen.

Just nu har jag mellanlandat på bryggan vid sjön där vi bor. Jag blev spontant badsugen. Vattnet var betydligt varmare än för en vecka sedan när jag också badade. Loveli sover i vagnen. Vi har varit på möte och jobbat med SM i tre timmar. Jag sprang i ottan med tom löpvagn till Tre Liljor där jag och Magda stämt träff, vi kunde jobba ”ostört” i ett par timmar medan Keith fixade morgonrutinerna med Loveli och lämnade av henne till oss när han skulle börja jobba. Logistik. Jag tycker att det fungerar bra att ha med henne när man jobbar kortare stunder. Idag roade hon sig tex med att äta frukost en lång stund. 

Bra intervaller på söndagspasset
.
Jag aviserade om ett tre-timmars pass med start kl nio och kaffe hos oss efter. Fick med mig ytterligare fyra cykel- och kaffesugna. En löpare som satte Sthlm marathon på 2.50 (+ -2 minuter, har inte exakt koll men snabb är han) dessutom har han kört cross hela livet. Så frågan är varför han inte satsar helhjärtat på MTB istället. 


Rätt lufttryck i däcken


Turens mål var att runda mossen via Herrestad, Lövö, Maramö och Borgen. Jag fick en väldigt fin tur. Johan visade några nya stig- och traktorvägar så vi cyklade inte mycket asfalt. Potentiell långlopps SM bana?!Jag hade inte tänkt ösa på men då löpar-Johan matade på ordentligt på både stigar och grusvägar var jag inte sen att hänga på. Kändes segt och tungt i början. Men det var precis vad jag behövde. Sparring som gjorde cyklingen lite för jobbig vissa stunder. Jättekul! Mot slutet i en lång asfaltsbacke tryckte jag på, Johan svarade, jag fick gå in på hjul och hämtade kraft för att kunna stöta. Då på toppen avslöjade han att han inte ätit frukost. Så min tallrik med yoghurt och flingor kom till nytta. Jag kände mig stark under cyklingen, vilket förvånade eftersom jag kört ett distanspass dagen före. 
Kanske bara jag som hade en fin runda.

Jag talar för mig själv när jag säger fin cykeltur. De andra stämmer kanske inte in helhjärtat. För den ena rök bakväxeln (Keith o Loveli rykte ut och hämtade upp honom i bil), en fick ett getingstick och gjorde en vurpa och hamnade i bäcken i Alträsket på SM-banan och en vurpade på en stenhäll och skrapade sig.

Men samtliga var i så pass bra ordning att de kunde avsluta med kaffet och våfflor på vår altan och visst stämmer det väl att vyerna över mossen var oslagbart fina? Vi hade torrt och fint underlag så samtliga spänger (ca 2 km) var cykelbara och bjöd på fin balansträning.    

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s