Beräknat födelsedatum för Loveli.

6e augusti förra året var Beräknad Födelse för Loveli. Vi var så inställda på att det var då hon skulle dyka upp. Jag tog minsta rörelse som ett tecken på att ”nu sätter det igång”. 
Vi fixade inte en massa saker hemma, köpte inte barnvagn och vi shoppade inte mycket kläder före beräknat. Men 6e augusti var numret till förlossningen programmerat i telefonen, förlossningsväskan var packad (med tofflor, sköna byxor+topp, necessär, cykeltröja till Loveli och en redbull till Keith) och allt var förberett på jobbet. Hallonte, som enligt sägen ska sätta igång förlossningen, var den självklara drycken.

Vid den tiden hade jag börjat må mycket sämre. Mitt värde på trombocyter hade försämrats, blodtrycket höjts och jag hade mycket yrsel och illamående. Jag var på extrakontroller flera gånger i veckan och kunde inte träna som tidigare. Det var stökigt och oroligt. Jag kände mig färdig som gravid och ville inget hellre än att få förlossningen överstökad. Jag ville komma dit att allt gått bra. Och jag längtade enormt mycket efter att få hålla och se människan som grott i min mage i nio månader. Den längtan var givetvis väldigt stor. 

Men, Loveli trivdes troligtvis väldigt bra i min mage och gjorde inte minsta tecken på att hon ville ut 6e augusti. Trots att det kändes som att jag skulle spricka. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s