Loveli.

När jag ska somna om kvällen kan jag längta efter att vakna. Lite som när man var liten och fyllde år. Man längtade efter nästa dag. Så har det varit det här året. Jag längtar efter att få vakna och ha en ny dag tillsammans med Loveli. Vi trivs ihop!

Helgen blev väldigt speciell med mycket timmar i bil. Upp till Sälen på onsdagen, Sälen – Mora – Sälen – Rörbäcksnäs på lördagen och hem på söndagen. Ca 140 mil. Kanske lite väl bra för oss alla. Min kropp blev kaos. Loveli hade det kämpigt med att sitta still så länge och det blev varmt i stolen. 

Men igår tog vi igen lite och ägnade oss åt sådant som Loveli gillar. Då blev det åka vagn, hälsa på hästar, vara i skogen och det bästa av det bästa -vara på öppna förskolan och leka med massor kul leksaker, vara tillsammans med andra barn, fika och sjunga. 


Loveli gillar väldigt mycket motorljud, fyrhjulingar, traktorer och leka med bilar. Just nu, sådant kan ju ändra sig. 


Hon tog sina första steg (utan stöd) när vi var i Sälen. Idag har hon gått själv överallt, svängt, vänt om, gått över trösklar… det är häftigt och märkligt. Plötsligt tar Loveli sig fram som oss andra, på två ben. Det känns som en ny tid, fr.o.m. nu kan hon gå. 

För övrigt är hon inne i en period där utvecklingen går i en rasande fart. Hon tar efter beteende, härmar ljud, lär sig ord, kan kommunicera vissa av sina önskemål, visar sin vilja, tränar sin motorik, bläddrar i böcker själv, älskar att mysa, tuggar maten, smakar på allt, dricker med sugrör m.m.

Det är underbart att följa och att få vara med henne. Hon väcker liv i oss. Hon lär oss uppskatta det lilla. Hon påminner oss om vad glädje är. Hon får oss att vara tillsammans. #togetherness

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s