Proteinberikade frallor. 

Nybakta frallor är bland det godaste jag vet. Det var länge sedan jag bakade bröd, idag fick det bli en sats Proteinberikade frallor. 

Jag följde inget recept utan bara slängde i det jag hade och kände för. 

Ca 4 dl ljummet vatten, 50 g jäst, en nypa salt, 1 tsk agavesirap, 1 msk rapsolja, 1 msk hela linfrö, 1 dl proteinpulver, 2 dl grahamsmjöl och sedan rågsikt tills en lite kladdig deg bildades. Körde i bakmaskinen ca 10 min. 


Jäste ca 2,5 h, bakade ut 8 st rundlar, naggade med en gaffel, jäste ca 25 min. Penslade med vatten och på med sesamfrö. 


In i 225 grader ca. 12-14 minuter.


Åt nybakta till en italiensk variant av  linssoppa. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s