Cykelvasan blev även familjehelg.

För dig som funderar på att cykla nästa år.

Var beredd anmälan öppnar 10e september .  Notera att ungdoms, 30 km och 45 km har flyttats till söndagen. Nästa år är det tionde gången som Cykelvasan genomförs. Nordens största lopp på mountainbike. Varje år sedan starten 2009 har Cykelvasan slagit nytt anmälningsrekord, så även i år! Totalt deltog ca 23 213 i år (22 % kvinnor).

Jag och Keith funderade många gånger i bilfärden på vägen upp. Varför lockar Cykelvasan alla dessa människor. Vi tänkte att om man vill ha kul på en hoj under en tävling finns det en mängd attraktivare banor att hålla till på, dessutom slipper man att bli ruinerad.

Väl på plats. När vi hade parkerat, checkat in på Ski Lodge och tog våra första steg mot mässområdet kände vi in atmosfären av alla cyklister som gjorde sig redo för 94 kilometers cykling i ”fäders spår”. Köade till nummerlappsutdelningen, tog en gratis kaffe och Bonjourbulle (måste jag skriva ut eftersom svågern jobbar just där), spanade in lätta cyklar, klämde på prylar, fick tips från leverantörer, minglade med cykelbekanta, åt pastabuffé för två och så vidare.

Det är långtifrån bara ett cykellopp. Det är ett stort och mäktigt event. Fyllt med mervärde och skojiga saker för hela cykelfamiljen. Så självklart ska man var en del i detta och cykla Cykelvasan.

Vi bokade in oss samma vecka och fick med oss syster Susanne och hennes Ronnie.

Visst var vi ganska inställda på att åka till Sälen men vi hade inte fixat ngt praktiskt såsom boende och startbiljett. Men då Ronnie (svågern) hittade ett ledigt 6 personers lägenhetsboende på Ski Lodge, dit han och Susann verkade intresserad av att hänga på, blev det genast lite action. Jag hittade lätt en startplats på tisdagen och på torsdagen kom det en snap från Ronnie med ett bevis på att även han hade en biljett. Klart att Ronnie skulle cykla sitt livs längsta pass på en mtb när han ändå var på plats, äger en mtb, hade investerat i ny hjälm som matchar hojen och dessutom älskar utmaningar.

Ronnies första mtb lopp och första långpass.

Jag fick full support av Ronnie och Susann under mitt lopp då Ronnie hade sen start, kl 12,30 (det får alla som anmäler sig för första gången). Det var bra gjort att stiga upp i ottan, heja på mig via bil, efter det cykla loppet för att sedan avsluta med att bila de nio milen tillbaks till Sälen. Heja Ronnies prestation. Inte konstigt att han somnade plättlätt.

Första riktigt långa cykelpasset tär och i min värld är det självklart att det blir lite mindre bekymmer under resan. Ronnie tog hjul på en grupp, som enligt honom gick på gränsen för snabbt och då är det extra lätt att dra på sig kramp. Men Cykelvasan är så fint arrangerat så i kontrollerna mot slutet finns det tillgång till massage, vilket avhjälpte krampandet och därför kunde Ronnie briljera in i mål efter 94 kilometer kämpainsats.

Tycker att han såg fräsch ut i Evertsberg! Snap från syrran.


Inte konstigt om jag var några minuter snabbare i mål. Ronnie hann stanna för att posera för kameran, ta ett energitillskott, spela in en film med Volvo och även ta massage. Jag hann inte ens pinka på vägen mellan Sälen och Mora.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s