Från mammaledig till marknadsansvarig.

Tillbaka till jobbet. Det är både ångest i hela kroppen och pirr i magen. Men nu är det som lika bra att det drar igång. Ungefär som känslan när man ska tävla. Till slut är väntan bara olidlig och man vill få det gjort på något sätt. Ja… jobbandet varar över en längre tid än en tävling dock.
Under det här året har jag funderat mycket på hur det perfekta livet skulle vara. Vad är drömjobbet för mig? Hur skulle jag vilja ha det om jag fick välja? 

Det finns inte ett realistiskt svar på det just nu. Jag kan inte tänka klart. Inget går att längta efter mer än tiden när jag fått vara med Loveli. 

Oron. Jag har varit borta från jobbet i ett år. Hur är det på jobbet nu? Är det sig likt? Vad har hänt sedan senast? Vilka kollegor finns kvar och vilka nya har tillkommit? 

Lugnet. Samtidigt känner jag mig lugn och sansad. Sugen på att prestera även i arbetslivet (inte vara som mamma och cyklist). Det kommer att ta sin tid att ställa om och det hoppas jag att det finns viss förståelse för. Jag lämnade med gravidhjärna för att komma tillbaks i babybubblan och nu ska jag in i vuxenvärlden och arbetslivet igen. 

Samtalen. Nu är det inte längre barns utveckling, blöjtester, barnböcker, tänder, barnsjukdomar, rumpsalvor osv som kommer vara de intressantaste samtalsämnena. Nej, nu ska det pratas vuxenspråk och ventileras världsomspännande nyheter, lokalskvaller och naturkatastrofer. Herregud, jag har ju inte ens bläddrat i en tidning på ett år… Förvisso har jag haft på tv4 morgon men det är inte många minuter som jag varit koncentrerad på det som sagts på tvn. Jag har haft fullt fokus på att vara en bra mamma. Till och med haft betalt för det, Sverige är ett fint land att leva i.

Fakta. Men helt indoktrinerad av babyvärlden är jag inte. Jag har både jobbat med SM projektet, varit på många föreläsningar, gått en programvaruutbildning och börjat plugga under året. Dessutom har jag satsat som cyklist och lyckades försvara mitt SM brons i marathon från 2015. 

Men imorgon är det alltså dags att dessutom bege sig in i rollen som marknadsansvarig i bilbranschen på Svenstigs Bil igen. Låt det äventyret börja!

En bild från 1 oktober förra året. Kan inte förstå hur snabbt ett år går. 


Annonser

2 reaktioner på ”Från mammaledig till marknadsansvarig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s